RT110-Beveren geeft €10.000!

RT110-Beveren_01Naar jaarlijkse gewoonte verdeelt de Ronde Tafel Beveren de opbrengst van de zalmverkoop (van notabene 416 kg dit jaar), onder 4 goede doelen uit Beveren.

Deze 4 goede doelen werden enkele jaren geleden gescreend en geselecteerd door het toenmalig bestuur op basis van hun maatschappelijke relevantie en behoeften binnen de Beverse leefgemeenschap. Ze worden dan ook ondertussen als “vaste waarden” beschouwd.

’t Klepelken, Reva ’t Vlot, Hof ter Welle en De Klaproos mogen ook dit jaar elk het bedrag van 2.500€ ontvangen.

Nieuw is evenwel, dat we erop zullen toezien dat van de 2.500€ minstens 1.000€ zal gespendeerd worden aan vrije tijdsbesteding, daguitstappen en vakanties voor de bewoners of verblijvers.

Op deze manier mogen we er dan ook zeker van zijn dat mensen in armoede zullen kunnen deelnemen aan daguitstappen, georganiseerde vakanties, vakantiekampen, vakantieverblijven. De prijzen liggen tot minstens 30% lager dan het reguliere aanbod, waardoor onze financiële inbreng een nog grotere hefboom krijgt.

Het aanbod is volledig vrij te consulteren via www.vakantieparticipatie.be (prijzen zichtbaar met login) of via de 2 handige brochures die sommigen onder de goede doelen reeds goed kennen.

De voordelen zijn legio: het is een goed werkend, bestaand systeem met voldoende ondersteuning vanuit de gemeente ( op 4 mei as. meer daarover via het Sociaal Huis), Vlaamse Overheid/Toerisme Vlaanderen, de kortingen via dit systeem lopen op van minstens 30% tot 50% (Zoo & Plankendael, De Ster, …) tot wel 70% (Bellewaerde), geen aanmelding/lidmaatschapskost, de deelnemers komen steeds overenthousiast terug van daguitstap of vakantie => te lezen op   http://www.iedereenverdientvakantie.be/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *