Ronde Tafel Beveren geeft opnieuw 10.000€ aan goede doelen.

Naar jaarlijkse gewoonte verdeelt de Ronde Tafel Beveren, de opbrengst van de verkoop van gerookte zalmen tijdens de eindejaarsperiode (van notabene 476 kg in 2016 een stijging van 10% tov. 2015), onder 4 goede doelen uit Beveren. De prijsstijging van de verse zalmen dreigde nog “roet in het eten te strooien” maar door extra sponsoring van onze leden in ons receptenboekje, en door het uitbaten van een cavabar tijdens de Beverse Feesten, konden we onze inspanning aanhouden.
Deze 4 goede doelen werden enkele jaren geleden gescreend en geselecteerd door het toenmalig bestuur op basis van hun maatschappelijke relevantie en behoeften binnen de Beverse leefgemeenschap. Ze worden dan ook ondertussen als “vaste waarden” beschouwd.
’t Klepelken, Reva ’t Vlott, Hof ter Welle en De Klaproos mogen dan ook dit jaar, opnieuw elk het bedrag van 2.500€ ontvangen.
Na een individueel bezoek bij elk van hen, werd dan ook gepolst naar de vernieuwing die we vorig jaar doorvoerden, nl. van de 2.500€, minimum 1.000€ te besteden aan vakanties of daguitstappen via het Rap Op Stap-kantoor van het Sociaal Huis van Beveren*. Na deze positieve evaluatie, hebben we dan ook beslist om dit voor de komende jaren op dezelfde wijze te gaan voortzetten.
Nieuw voor het afgelopen werkjaar 2016-2017, was ook een doorgedreven samenwerking met Rotary Antwerpen-West, met het mee tot stand brengen van een geslaagde editie 2016 van het Drakenbootfestival op zaterdag 10 september 2016 (foto’s in bijlage). De ronde som van 5.000€ die we hiervoor ontvingen van Rotary Antwerpen-West, zal binnenkort als duo-project bekend gemaakt worden. De criteria die we hiervoor hanteerden als; maatschappelijk versterkend, bovenlokaal, innovatief, pionierswerk, etc. werden allen afgetoetst. Maar later dus zeker meer hierover.

RT110 Beveren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *